Auta Aura

Keaiban kepada ketinggian intelektual modenisasi yang dipromosi oleh sistem pendidikan barat didapati berjaya menjadikan remaja sebagai produk materialistik tanpa etika tanpa wibawa kemandiriannya untuk berprestasi, di mana ianya gagal menyumbangkan ke arah makna globlalisasi untuk dihayati dari sisi pandang generasi terhadap hakikat tradisi anutan dari amalan generasi terdahulu mereka.

Umumnya sistem turutan dari tradisi kaum eliet ini menjadikan kewujudan generasi berisiko untuk tidak diterima bagi dijadikan sebagai pemangkin buat dibangunkan ketinggian berpengetahuan sementelahan telah diaktakan peruntukan istimewa untuk mereka yang berada di bawah umur bahawa mereka tidak dapat disabitkan dengan kesalahan mencabuli Akta Hak Milik Harta Intelek.

Sejauh manakah kefahaman bahawa ejen yang mengoperasikan perlaksanaan sesuatu kontrak itu boleh dibatalkan kuatkuasa undang-undang ke atasnya apabila tempuh kontrak upaya dipertikaikan?

Kelemahan perundangan imprealis ialah tidak memaklumkan bahawa kewujudan agensi itu sendiri adalah bermotifkan kepentingan harta dan ianya berterusan akan dimiliki oleh wakil-wakil agensi tersebut.

Juga natijah kebankrapan agensi lazimnya tidak diketahui oleh pelanggan upaya dianggap sebagai TIDAK SAH untuk diwujudkan permuafakatan atau perkongsian dengannya.

Ketidak bolehan mengenali dan mengurus makna penindasan dan diskriminasi yang melindungi hak kebebasan mencerminkan pengabaian sistem pendidikan yang sedia ada terhadap realiti kemusnahan dan pembinasaan ketenteraman individu yang merampas makna ‘freedom’ itu sendiri lantaran ia diprofesionalkan oleh bantuan teknikal atas nama bidang tugas komunikasi.

Sesuatu yang minta diberi tumpuan ialah kegagalan penerapan nilai-nilai dan elemen Islam di dalam pewacanaan memprasakan pasaran bebas untuk dipersaingkan bagaimanakah dihakimi sebagai adil miliki kebersamaan tatkala pemain, pelatar dan medan interaktifnya tidak setaraf?

Apakah perbezaan kapitalis barat dan kapitalis timur dari sisi pandang imprealis?

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s