Moderator

Moderator WordPress,

Apakah tuan/puan mahu terus berpura-pura untuk menggagalkan matlamat pengkreatifan penulisan pengguna blog wordpress ini dengan bersikap lebih beretika apabila menginginkan penggunaan/pengenalan nama asli/asal pengguna setelah selama ini mendiamkan setiap pencerobohan para ‘hackers’ yang disedari telah berjaya merendahkan etika penguat kuasaaan piawaian peraturan yang tuan/puan sediakan yang menyamai dengan sikap Yahoo yang masih kekal menjadi medan yang mengumpulkan kegiatan ‘hackers’ di kalangan penjawat berpendapatan?

Apakah pihak tuan/puan benar-benar berjaya mendepani perbuatan pencerobohan di kalangan pelayar siber yang memalsukan pengenalan diri dan menjadikan laman interaksi ini tidak wujud jaminan keamanan yang boleh diyakini untuk diberikan kepercayaan?

Apakah tuan/puan menyedari bahawa bukan semua pelayar di mana-mana halaman interaksi mahukan penanda kejuaraan atau mahukan kejayaan rangking apabila proses menghasilkan idea itu upaya menggarap keseluruhan perhatian dan tumpuan pembacaan untuk dipermudahkan dihayati?

Apakah tuan/puan wordpress menyedari kegagalan objektif memperalatkan radas dan peralatan adalah bagi memudahkan tindakan yang menyatukan kemahiran yang berbeza itu bukan menjadi tanggungjwab hanya sesetengah pihak sahaja?

Adakah dengan melemahkan kebolehan sesama pengguna dianggap kejayaan kepada wordpress  yang hitungan tinggi atau rendah bacaan grafnya lansung tidak pernah diambil peduli dan diberikan perhatian kerana jelas makna keadilan dan kesaksamaan dalam membela dan memelihara hak-hak  pelayar yang tidak berjaya dilakukan oleh wordpress sebagai antara wadah yang menginteraksikan masyarakat dunia? Sesuatu yang tidak wajar diabaikan ialah kepercayaan diiringi oleh penghormatan.

Wajar disedari bahawa setiap bentuk perjudian adalah salah di sisi syariah Islam dan satu kegagalan yang mencabar keintelektualan muslimin ialah tidak berdayanya mewujudkan   bursa-bursa saham yang pengumpulan pemodal dan pelabur muslim dan kegiatan pencarumnya yang  diasingkan dari kegiatan bursa saham yang masih bersifat imprealis dan kapitalis di dalam membuat keuntungan melalui peningkatan kadar riba yang menganiaya apabila tidak berjaya melunaskan prinsip keadilan terhadap pencarum kecil-kecilan.

Setiap catatan saya tidak dibenarkan dipergunakan oleh wordpress walau dalam apa bentuk dan cara sekali pun. Saya tidak berminat diperkaitkan dengan mana-manaaktiviti  karyawan seni tuan/puan.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s